Vi ska besöka ett jordbruk nära Lysvik

God morgon alla goa och glada

En vän till mig driver ett jordbruk i närheten av Lysvik och nu i helgen ska vi ta med barnen och hälsa på där. De har ju en massa djurungar på gården nu som jag tror barnen kommer tycka är roligt att titta på. Jag kan verkligen fascineras av att man orkar driva ett jordbruk för det är så väldigt mycket jobb och man måste ju vara på gården alla dagar om året. Det är ju nästan omöjligt att ta semester, om det inte är så att du känner någon som också kan sköta ett jordbruk och kan se efter din gård under några dagar.

Jag kan tycka gårdslivet är lite charmigt och lite så där lantligt romantiskt, men det är inget jag skulle tycka om jag bodde på en gård och skulle sköta ett jordbruk varje dag. Men det är ju tur att vi har människor som har det intresset och den passionen så att vi har bönder och gårdar som förser alla med allt det de producerar. Vi ska få titta på och kanske klappa lammen men sen har de även kalvar och ett föl. Dessutom berättade de att de har små kattungar och kaninungar så det lät väl bli barnens favoriter kan jag tro.

Vi ska i alla fall göra en mysig utflykt av det och ha med oss picknick för det finns en sjö i närheten med en brygga, så där har jag tänkt att vi ska fika och kanske bada. Hoppas nu bara det blir bra väder också, för även om vi försöker ta oss ut på aktiviteter i alla väder så är just den här utflykten inte samma sak om det skulle regna. Hoppas ni får en härlig helg och njuter av sommaren. Må så gott så hörs vi snart igen.